ACTUEEL

Overijsselse ziekenhuizen starten netwerk voor oncologische zorg

Het Deventer Ziekenhuis, Medisch Spectrum Twente en Ziekenhuisgroep Twente gaan samenwerken in een nieuw netwerk voor oncologische zorg in en om de regio Twente en Salland. Dat hebben de ziekenhuizen dinsdag bekendgemaakt.

Het samenwerkingsverband richt zich op diagnose, behandeling en nazorg van patiënten met alle vormen van kanker. Ook bundelen de ziekenhuizen de krachten op het gebied van onderzoek en innovatie. Door expertise uit te wisselen en gezamenlijke behandelafspraken te maken, verwachten de ziekenhuizen de kwaliteit van kankerzorg in de regio te kunnen verhogen.

Landelijk concentreert de complexe oncologische zorg zich steeds meer in een beperkt aantal gespecialiseerde instellingen en netwerken, constateren de ziekenhuizen. Ziekenhuizen moeten bijvoorbeeld een minimum aantal chirurgische ingrepen verrichten bij slokdarm-, maag-, alvleesklier- en leverkanker. Door een netwerk te vormen, blijft het volgens de instellingen mogelijk patiënten dicht bij huis te blijven behandelen, ook voor vormen van kanker die relatief weinig in het verzorgingsgebied voorkomen.

Behandeling

Uitgangspunt is dat patiënten in hun eigen ziekenhuis terechtkunnen voor diagnose, onderzoek en nazorg. De behandeling kan voor bepaalde oncologische zorg plaatsvinden in één van de andere samenwerkende ziekenhuizen. De instellingen werken de komende periode uit waar de patiënt het beste terechtkan voor welke behandeling. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top