ACTUEEL

IC-afdelingen regio Zwolle en Enschede bundelen krachten

De intensive care-afdelingen in de regio Zwolle en Enschede gaan intensiever samenwerken. In een netwerkorganisatie gaan Isala, Isala Diaconessenhuis, Gelre ziekenhuizen, Deventer Ziekenhuis, Saxenburgh Groep, Medisch Spectrum Twente, ZiekenhuisGroep Twente en Streekziekenhuis Koningin Beatrix kennis en expertise bundelen en uitwisselen.

Dat hebben de raden van bestuur van de deelnemende ziekenhuizen afgesproken.

De samenwerking moet ervoor zorgen dat de behandeling van patiënten zoveel mogelijk plaatsvindt op een IC-afdeling van het vereiste niveau. Ook streven de ziekenhuizen ernaar beter gebruik te maken van de beschikbare capaciteit op de IC-afdelingen.

Kwaliteitsstandaard 

Het IC-netwerk komt voort uit de in juli 2016 door Zorginstituut Nederland vastgestelde kwaliteitsstandaard voor de organisatie van IC's. De rode draad in dit document is het verder verbeteren van de kwaliteit op IC’s door intensiever regionaal samen te werken. Zo moet iedere intensive care deel uitmaken van een netwerk van minimaal drie IC’s.

De IC-afdelingen in de regio werken al langer samen, onder meer in de regionale bijscholing van intensive care verpleegkundigen en het vervoer tussen IC-afdelingen van de verschillende ziekenhuizen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top