ACTUEEL

Onbeschermde reizigers onnodig dood of ziek

Een op de vijf reizigers is niet goed beschermd tegen malaria voordat zij op pad gaan. En twee op de vijf zijn onvoldoende beschermd tegen hepatitis-A. Dit blijkt uit het jaarlijkse 'Schiphol-onderzoek' dat dinsdag tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht is gepresenteerd.

Geen malariatabletten in risicogebied

Uit het onderzoek onder vierhonderd Nederlanders blijkt onder meer dat ruim tien procent van de Nederlandse reizigers zelfs bij een bezoek aan een hoog risicoland als Gambia geen malariatabletten slikt. “Daarom sterven er nog steeds Nederlanders aan malaria”, zegt Pieter van Thiel van het Tropencentrum AMC Amsterdam.

Chronisch zieken

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat een op de tien mensen een chronische aandoening heeft. “Chronisch zieke mensen lopen een verhoogd risico in het buitenland. Het is belangrijk dat de reiziger zich daarvan bewust is.” Chronisch zieke mensen hebben bijvoorbeeld minder weerstand tegen infecties. “Vanwege de ziekte zelf maar ook door het medicijngebruik.”

Gezondopreis.nl

Mensen kunnen zich voordat ze op vakantie gaan oriënteren via de website gezondopreis.nl en lcr.nl. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top