ACTUEEL

GGZ Delfland nog steeds onder toezicht IGZ

Het geïntensiveerde toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op GGZ Delfland blijft gehandhaafd. Dat blijkt uit het rapport dat de inspectie maandag 11 januari gepubliceerd heeft.

Vertrouwensconflict

Het rapport over de situatie bij GGZ Delfland is opgesteld naar aanleiding van inspectiebezoeken in oktober. De IGZ spreekt van een ‘(hevig) vertrouwensconflict’ tussen de raad van het bestuur en een deel van het personeel. De inspectie concludeert dat de negatieve berichten in de pers, het vertrouwensconflict en de bezuinigingsmaatregelen hebben geleid tot onrust en boosheid onder een groot deel van de medewerkers. Dit alles is volgens de inspectie ten koste gegaan van een veilige werksfeer.

Toekomstvisie

GGZ Delfland moet van de IGZ de communicatie verbeteren. Daarnaast moet de instelling de implementatie van het kwaliteitsbewakend systeem verbeteren. GGZ Delfland moet op korte termijn een visie voor de toekomst vaststellen. Nu is de instelling volgens de inspectie “nog zoekende naar de strategische positie die men wil en kan innemen, in een zeer sterk veranderende en toenemend concurrerende omgeving”.

Follow-up bezoek IGZ

GGZ Delfland heeft uiterlijk 15 december 2009 een plan van aanpak moeten indienen. In december 2009 heeft de IGZ een toezichtbezoek afgelegd en in het tweede kwartaal van 2010 zal een follow-up bezoek plaatsvinden.

Situatie GGZ Delfland

In april 2008 zegden 15 psychiaters van de ggz-instelling het vertrouwen op in de raad van bestuur. Er was een conflict ontstaan tover de afwezigheid van de A-opleider psychiatrie. De psychiaters beschuldigden de raad van bestuur van fraude. De inspectie heeft echter geen daadwerkelijke tekortkomingen in de patiëntenzorg ontdekt. De raad van toezicht heeft vervolgens onafhankelijk onderzoek naar de situatie bij GGZ Delfland laten uitvoeren. In september dreigden nog negen psychiaters met ontslag. Twee van hen hebben ook daadwerkelijk ontslag genomen. Bestuursvoorzitter Hans Boelen heeft eind september zijn functie per direct neergelegd.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top