ACTUEEL

Hoogeveen grijpt in bij BenEffectief

De gemeente Hoogeveen heeft acuut ingegrepen bij de zorgaanbieder BenEffectief omdat er sprake zou zijn van gebrekkige zorg. De elf bewoners van twee locaties in de stad zijn vrijdag overgeplaatst naar andere zorginstellingen in Drenthe en Groningen. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

De cliënten zijn volwassenen met ernstige gedragsstoornissen of verslavingsproblemen die 24 uur per dag zorg en begeleiding nodig hebben. Bij de gemeente Hoogeveen zijn signalen en klachten binnengekomen over de zorginstelling. Wethouder Erik Giethoorn zegt in de krant: "Er was veel te weinig personeel, waardoor bewoners aan hun lot overgelaten werden". Vooral 's nachts was weinig en soms zelfs geen toezicht. Hij noemt het onverantwoord bij deze groep bewoners.

Na overleg met de Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft de gemeente Hoogeveen besloten om acuut in te grijpen bij BenEffectief. Giethoorn: "Wij hebben besloten om in te grijpen voordat zich ernstige incidenten voordoen." De gemeente heeft er bij de directie op aangedrongen om de problemen direct aan te pakken. Het verbeterplan dat de zorgaanbieder opstelde, gaf Hoogeveen achter onvoldoende vertrouwen.

Directeur

BenEffectief heeft vestigingen in Hoogeveen, Meppel, Nijmegen en Nunspeet. Het bedrijf is actief op het gebied van ambulante hulp, woonbegeleiding en dagbesteding. Directeur Patrick Paal van BenEffectief lijkt volgens het Dagblad van het Noorden overvallen door het besluit van de gemeente om alle bewoners van de locaties in Hoogeveen weg te halen. Hij zegt bezig te zijn om opheldering te krijgen en te begrijpen waarom "een dergelijke draconische maatregel" noodzakelijk was.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top