ACTUEEL

Kinderafdelingen Gelre krijgen Zilveren Smiley

De kinderafdelingen van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen hebben de Zilveren Smiley gekregen van Stichting Kind en Ziekenhuis. Dit keurmerk houdt in dat kinderen en hun ouders bij de twee locaties terechtkunnen voor goede, patiëntvriendelijke en veilige zorg en dat de zorg zoveel mogelijk is afgestemd op de behoeften van het kind en het gezin.

Volgens de stichting onderscheiden de kinderafdelingen van Gelre ziekenhuizen zich positief door de zorg en voorzieningen voor kind en ouders. Zo besteden medewerkers aandacht aan hoe het kind en het gezin zelf de invloed van een behandeling of ziekte ervaren, zowel op lichamelijk, emotioneel als op sociaal gebied. Daarnaast neemt Gelre ziekenhuizen het perspectief van het kind mee in de relevante beleidsontwikkelingen.

Kinderen krijgen bij Gelre uitleg in begrijpelijke taal, zodat ze snappen wat er met hen aan de hand is en wat er gaat gebeuren. Ook is er speciale bewegwijzering, zodat kinderen zelf de weg kunnen vinden naar de kinderafdeling. Verder heeft het ziekenhuis verschillende voorzieningen voor kinderen, zoals een aparte speelruimte met speelgoed, spellen, televisie en iPad.

Kindgerichte medische zorg

Stichting Kind en Ziekenhuis is de patiënten- en consumentenorganisatie voor kinderen in de medische zorg. De stichting bevordert inmiddels veertig jaar kindgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en ouders in het ziekenhuis, thuis of elders. Dit is zorg waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van kinderen, zoals het serieus nemen van angst en stress en het zoveel mogelijk voorkomen van pijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top