HRM

Jeugdzorgaanbieder Juzt schrapt banen en diensten

De Brabantse jeugdzorgaanbieder Juzt schrapt 20 van de 28 managementfuncties en gaat daarnaast niet-rendabele diensten afstoten. De organisatie hoopt zo kosten te besparen en de werksnelheid te verhogen, meldt BN De Stem.

Volgens directeur Wouter Groot werken bij Juzt momenteel te veel managers. Dat werkt bureaucratie in de hand, zegt hij. Medewerkers moeten momenteel voor sommige handelingen toestemming vragen aan meerdere mensen. Straks mogen ze zelf bepalen wat ze met hun cliënten doen, aldus Groot.

Diensten

Ook gaat de organisatie niet-rendabele diensten afstoten. Dat zijn bijvoorbeeld de locaties voor opvang van kinderen die geen hulpvraag hebben, zoals kermiskinderen. Andere diensten breidt Juzt juist uit, zoals een locatie voor naschoolse opvang voor kinderen met problemen in Roosendaal.

Juzt is een organisatie voor specialistische jeugd- en opvoedhulp en vrouwenopvang in gemeenten als Bergen op Zoom, Woensdrecht en Roosendaal. Juzt biedt onder meer zorg aan huis, pleegzorg, dagbehandeling en 24-uurs-zorg aan. 

De reorganisatie moet op 1 januari 2019 zijn afgerond. Het is nog niet duidelijk of er gedwongen ontslagen vallen, aldus BN De stem

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top