ACTUEEL

Bravis en Amphia werken samen in behandeling herseninfarct

Het Bravis ziekenhuis en het Amphia ziekenhuis gaan samenwerken in de behandeling van patiënten met een acuut herseninfarct. De Brabantse ziekenhuizen hebben hiertoe op 20 juli een intentieverklaring ondertekend.

Het Amphia biedt sinds oktober 2015 een speciale behandeling aan voor deze patiënten, de zogeheten intra-arteriële trombectomie (IAT). De IAT-behandeling kan ervoor zorgen dat patiënten minder blijvende schade oplopen en sneller herstellen.

Door de samenwerking zal de ingreep straks ook in het Bravis worden uitgevoerd. Dit heeft als groot voordeel dat de behandeling sneller beschikbaar is voor meer patiënten in Zuid-West Nederland, aldus de ziekenhuizen.

Volgens Hein Wouters, neuroloog in het Bravis ziekenhuis is deze regionale samenwerking een "must" voor de optimale behandeling van patiënten met een herseninfarct. "De grootte van het werkgebied en de snelheid van de behandeling vraagt om een tweede locatie. Deze ondertekening leidt tot deze patiëntenzorg." 

Kennis

Michel Remmers, neuroloog in het Amphia, verwacht dat in de toekomst veel meer patiënten voor de behandeling in aanmerking kunnen komen. "Door kennis te delen en nog intensiever samen te werken verbetert de zorg voor patiënten met een herseninfarct in onze regio aanzienlijk."

Sinds oktober 2015 zijn 88 patiënten in Amphia behandeld met de IAT procedure. Daar waar vroeger twintig van deze patiënten zeer goed opknapten, is dat percentage met deze behandeling verdubbeld, aldus het ziekenhuis.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top