HRM

Specialistentekort dreigt in Noord- en Oost-Nederland

Voor ziekenhuizen in Noord- en Oost-Nederland driegt een tekort aan medisch specialisten. Over vier jaar worden voor beide regio's samen nog 110 specialisten opgeleid, terwijl er nu nog 225 artsen worden opgeleid tot specialist. De Onderwijs- en Opleidingsregio Noord- en Oost-Nederland (OOR N&) trekt in dagblad De Stentor aan de bel.

In Gelderland en Overijssel worden specialisten opgeleid in het Zwolse Isala, het Deventer Ziekenhuis, Medisch Spectrum Twente (MST) en ZGT Almelo/Hengelo. Halvering van het aantal opleidingsplaatsen gaat volgens de Onderwijs en Opleidingsregio Noord- en Oost-Nederland (OOR N & O) tot tekorten leiden.

OOR N & O vindt dat Den Haag moet ingrijpen. In de Tweede Kamer is al een motie aangenomen die de minister vraagt om hier iets aan te doen. Voorzitter Ronald Trof van het medisch stafbestuur van het MST zegt in De Stentor echter nog niets te merken van een oplossing. Enschede heeft structureel tekort aan oogartsen en dermatologen. Consequentie hiervan is dat de wachttijden oplopen en het ziekenhuis inkomsten misloopt, aldus Torf.

Wat de verlaging van het aantal opleidingsplaatsen betekent voor Isala en het Deventer Ziekenhuis en de patiënten in het verzorgingsgebied is nog onduidelijk. Beide ziekenhuizen hebben nog niet gereageerd op de bekendmaking van de OOR N&O, aldus De Stentor.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top