ACTUEEL

Ouders willen dat Charlie thuis sterft

De ouders van de Engelse baby Charlie Gard willen de laatste dagen met hun doodzieke kind thuis doorbrengen. Chris Gard en Connie Yates staan dinsdagmiddag weer voor de rechter, die moet bepalen of Charlie thuis of in het ziekenhuis zal sterven.

Advocaat Grant Armstrong zei dinsdag dat het ziekenhuis obstakels opwerpt om Charlie thuis te laten sterven. "We worstelen met de moeilijkheden die het ziekenhuis ziet voor de korte tijd die de ouders nog hebben met Charlie'', aldus Armstrong. Het Great Ormond Street Hospital liet via haar advocaat weten aan de wens van de ouders tegemoet te willen komen als dit "praktisch mogelijk'' is. De advocaat zei ook dat de ouders een aanbod tot bemiddeling hadden afgewezen.

Charlie Gard is jarig op 4 augustus. Hij zou dan één jaar worden. Maar Chris en Connie zien het somber in. Ze denken dat hun zoon zijn verjaardag niet zal halen.

Gard en Yates gaven maandag hun juridische strijd om het leven van hun kind op. Ze vinden dat de toestand van Charlie inmiddels te ver achteruit is gegaan. Het jongetje lijdt aan een zeldzame genetische ziekte, die onder meer funest is voor spieren en hersens.(ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wulf van Loenen

26 juli 2017

Wij leven hier erg met de ouders van baby Charlie in Engeland mee. Onze dochter had een soortgelijke ziekte en we hadden ook een specialist in het academisch ziekenhuis die toespelingen maakte op behandeling stoppen, maar die een open discussie met ons als ouders niet aankon c.q. aandurfde. Onze dochter is hier gewoon doorbehandeld en heeft haar leven in 17 jaar helemaal kunnen voltooien. Eerlijkheid gebied te veronderstellen dat er medische verschillen geweest zullen zijn met baby Charlie. Fleur stierf uiteindelijk in een regionaal ziekenhuis met een lieve kinderarts die ons, ook over de kwestie al dan niet doorbehandelen, door dik en dun gesteund heeft. Zonodig zou hij er nu ook alles aan gedaan hebben om Fleur thuis te kunnen laten overlijden. Dat is wat de ouders van baby Charlie nu nodig hebben na alles wat hun overkomen is, en om daarna op een humane manier te kunnen rouwen. Wat erg dat er weer rechters aan te pas moeten komen.

Top