Finance

Slecht resultaat dwingt Zorggroep Florence tot reorganisatie

Zorggroep Florence uit Rijswijk schrapt 150 banen en voert een investeringsstop in. Dat moet het tij keren voor de ouderenzorgorganisatie die vorig jaar een verlies van bijna 12 miljoen euro leed. Dat meldt RTL Z.

Zorgroep Florence runt verpleeg- en verzorgingshuizen en een thuiszorgbedrijf in Den Haag en omstreken en heeft 5200 medewerkers.  
Uit de zojuist verschenen jaarrekening blijkt dat Zorggroep Florence afgelopen jaar een verlies van 11,7 miljoen euro leed op een omzet van 228 miljoen euro. Daarmee voldoet de zorggroep niet langer aan de voorwaarden ING en BNG voor financiering , maar de banken accepteren dat tijdelijk.

Reorganisatie

Om het tij te keren heeft Zorggroep Florence een investeringsstop ingevoerd en wordt gesneden in de kosten. Daarbij verdwijnen dus ook 87 voltijdsbanen. Dat komt neer op 150 werknemers, zo is in de jaarrekening te lezen.

Een woordvoersters zegt tegenover RTL Z dat er geen of nauwelijks gedwongen ontslagen zullen vallen bij de reorganisatie. De meeste mensen zouden binnen de organisatie herplaatst kunnen worden, omdat er ook  vacatures zijn.

IGZ-lijst

In het jaarverslag wijt topman Jim van Geest het verlies onder meer toe aan een grote tegenvaller rond de uitbetaling van onregelmatigheidstoeslagen. Daarvoor heeft Zorggroep Florence 5,5 miljoen euro moeten reserveren.

Ook de gewone zorgexploitatie draait met rode cijfers. Daarbij zou de negatieve publiciteit een rol hebben gespeeld.  Florence stond op de lijst van zwakke verpleeghuizen die de Inspectie voor de Gezondheidszorg vorig jaar publiceren. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top