ACTUEEL

Speciale commissie gaat aanpak Q-koorts onderzoeken

Een speciale commissie gaat zich buigen over de aanpak en bestrijding van de Q-koorts. Professor Gert van Dijk leidt deze evaluatiecommissie op verzoek van de Tweede Kamer.

Werkwijze commissie

De centrale vraag is hoe de ministeries van LNV en VWS de aanpak ter hand hebben genomen en welke lessen daaruit kunnen worden getrokken. Door Q-koorts werden vorig jaar bijna 2300 mensen ziek; zes mensen met Q-koorts overleden. De ministers Gerda Verburg van LNV en Ab Klink van VWS lieten de Kamer maandag weten dat de commissie zelf uitmaakt wie zij wil spreken en welke documenten zij daarvoor wil hebben. De twee ministers hebben hun volledige medewerking toegezegd. De commissie rapporteert aan beide ministers die het rapport, met hun reactie, voor de zomervakantie naar het parlement zullen sturen.

Gert van Dijk

Van Dijk (1946) is directeur van de Nationale Coöperatieve Raad voor land- en tuinbouw (NCR). Daarnaast is hij sinds 1990 hoogleraar aan de Universiteit Nyenrode. Van Dijk studeerde veeteelt en genetica in Wageningen en Economie in het Schotse Aberdeen, waar hij ook promoveerde. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

YATESBONITA23

12 maart 2011

I propose not to hold off until you get enough cash to order all you need! You can take the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/personal-loans">personal loans</a> or credit loan and feel fine

Top