ACTUEEL

Mijngezondheid.net heeft miljoen gebruikers

Recent heeft de miljoenste zorggebruiker zichzelf geregistreerd als gebruiker op mijngezondheid.net van PharmaPartners. Daarmee is dit het grootste Nederlandse patiëntenportaal in de eerste lijn.

Het portaal stelt zorggebruikers in staat om makkelijk in contact te komen met hun zorgverleners en meer regie te nemen over hun eigen gezondheid. MijnGezondheid.net is een persoonlijk gezondheidsdossier en geeft zorggebruikers 24/7 online inzage in het actuele deel van hun medische en medicatiedossier. Daarmee loopt het volgens Pharmapartners vooruit op de verplichting voor zorgverleners om per 2020 het patiëntendossier elektronisch beschikbaar te maken voor patiënten.

1730 Zorgverleners bieden het portaal aan hun patiënten aan. Het portaal stelt patiënten in staat om veilig een online consult te doen bij hun huisarts of apotheker, herhaalrecepten aan te vragen, een afspraak te maken en labuitslagen in te zien. Patiënten kunnen eenvoudiger en sneller met hun zorgverlener in contact komen, aldus Pharmapartners, waardoor zij minder tijd kwijt zijn aan het 'managen' van hun ziekte.

Medgemak

Dit najaar lanceert Pharmapartners de app MedGemak, waarmee de patiënt eenvoudig via zijn mobiele telefoon inzage krijgt in zijn actuele medicatie-overzicht, medicijnen kan bestellen en een inneemwekker ter beschikking krijgt. De app krijgt in de toekomst meer gemaksfuncties van MijnGezondheid.net, zoals een afspraak maken en online consult.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top