HRM

Zorgaanbieders slaan alarm om personeelstekort

Zorgaanbieders in Noord-Brabant hebben meer dan elfhonderd onvervulde vacatures en vinden het tijd voor actie. Dit schrijft het Brabants Dagblad.

De werkgevers in de zorgsector in Noord-Brabant verwachten dat het aantal vacatures de komende jaren alleen maar verder zal toenemen. De bestuurders van 150 Brabantse zorginstellingen, verenigd in Transvorm, spreken van 'code rood op de arbeidsmarkt'. Zij vinden het dan ook hoog tijd voor actie.

Binnenkort presenteert Transvorm het actieplan 'Zonder Zorg 2020'. Het doel is om de instroom van afgestudeerden de komende drie jaar met vijftien procent te verhogen, oftewel 1470 extra leerlingen per jaar. Tegelijkertijd moeten er minder werknemers uit de zorg verdwijnen. In 2012 verlieten bijna 8800 mensen de zorgsector, in 2016 zelfs bijna 13 duizend mensen.

Jongeren verleiden

Het actieprogramma van Transvorm omvat verschillende initiatieven, volgens de krant. Zo willen de werkgevers meer jongeren verleiden om een opleiding in de zorg te beginnen. Ook willen zij meer zij-instromers en werklozen overhalen om te gaan werken in de zorg. Verder kijken de werkgevers naar voormalige werknemers in de zorg die eerder hun baan verloren, mensen met een migrantenachtergrond en mensen met een lichte beperking. Om de plannen uit te voeren, zoekt Transvorm de samenwerking met scholen zoals Fontys, Summa en Avans, gemeenten en de rijksoverheid.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top