ACTUEEL

Ouders baby Charlie akkoord met hospice

De ouders van de terminaal zieke Charlie Gard hebben er volgens de BBC mee ingestemd dat hun zoontje de laatste dagen van zijn leven slijt in een hospice. Connie Yates en Chris Gard wilden aanvankelijk dat hun bijna 1-jarige kind thuis zou sterven.

Het ziekenhuis waar het jongetje wordt verpleegd achtte een hospice om praktische redenen een geschiktere plaats. De rechter gaf beide partijen tot donderdag 12.00 Engelse tijd gelegenheid tot overeenstemming te komen. De ouders van Charlie gaan er nu mee akkoord dat hij wordt overgebracht naar een hospice maar willen graag nog een week met hem doorbrengen voordat hij overlijdt.

Het is de vraag of zij nog zolang de tijd krijgen. De artsen willen het jongetje onnodig lijden besparen en niet te lang wachten met hem van de beademing te halen. De naam van het hospice mag van de rechter niet openbaar worden gemaakt. Ook het moment waarop Charlie wordt overgebracht blijft privé. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wulf van Loenen

27 juli 2017

Ouders lijken zich neergelegd te hebben bij kalme palliatieve sedatie van Charlie in een hospice. Maar het ego van de artsen lijkt onuitputtelijk. Rond een levenseinde is ‘rondom liefdevol met elkaar’ zoveel belangrijker dan ‘tegenover elkaar gelijk krijgen’.

Top