ACTUEEL

Sint Maartenskliniek gaat samenwerken met Brits bedrijf

De Sint Maartenskliniek gaat de komende acht jaar samenwerken met Smith & Nephew, een Britse producent van medische hulpmiddelen. Doel is het verder verbeteren van orthopedische patiëntenzorg, zo maakte de kliniek vrijdag bekend.

De samenwerking richt zich naast de levering van knieprothesen op het uitwisselen van kennis en ervaring, bijvoorbeeld op het gebied van nieuwe OK’s en de logistiek rond operaties. Smith & Nephew levert volgens Mark Van Houdenhoven, bestuursvoorzitter van de Sint Maartenskliniek, "niet alleen goede prothesen, ze hebben ook internationale ervaring en netwerken in de zorg waar onze patiënten en dokters van kunnen profiteren. Het is juist deze bredere samenwerking die bijdraagt tot verbeteringen in de zorg, je doet dat niet alleen."

Best practices

Wouter Wigmans, general manager Smith & Nephew Nederland: "Ik kijk er naar uit om de patiëntenzorg van de kliniek verder te helpen verbeteren, bijvoorbeeld met best practices voor nieuwe operatiekamers en de logistiek rond operaties. Als wij tegelijkertijd onze knieprothesen verder gaan perfectioneren dan wordt het een echte win-win."

De Sint Maartenskliniek is de afgelopen jaren ook meerjarige samenwerkingsverbanden aangegaan met verzekeraars, farmaceuten en andere leveranciers van medische hulpmiddelen. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top