ACTUEEL

Orde stuurt achterban brandbrief over acties

De Orde van Medisch Specialisten heeft haar leden in een brandbrief opgeroepen de urgentie en bereidheid tot actie aan de vereniging bekend te maken. De Orde is van plan actie te voeren en wil deze kracht bijzetten met steun van de achterban.

‘Eendracht maakt macht’

Onder het motto ‘eendracht maakt macht’ vraagt de Orde naar de mening van haar leden over acties tegen ‘ingrijpende ontwikkelingen’.  De Orde spreekt in de brandbrief van ongefundeerde kortingen op de omzet van medisch specialisten en ondermijning van hun positie in ziekenhuizen. Hiermee doelt de vereniging op de dreigende afhankelijkheid van raden van bestuur wat betreft afspraken over volume, kwaliteit en budgetten.

Juridische procedures

De Orde zegt reeds veel te ondernemen tegen de ontwikkelingen. Zo heeft de vereniging nog een aantal juridische procedures lopen. Daarnaast zit de Orde met verschillende partijen om tafel, maar “helaas vindt de Orde niet altijd gehoor en worden kritische vragen, zoals over de basis voor de kortingen, soms gewoon genegeerd”.

Vrees voor autonomie

Saskia van Kleef, woordvoerder van de Orde, zegt op MedNet.nl dat de actiebereidheid onder medisch specialisten groot lijkt te zijn. Uit de eerste reacties op de brandbrief blijkt dat specialisten vooral vrezen voor hun professionele autonomie.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top