HRM

Werknemers FBTO Zorg en DFZ zijn bezorgd over werkgelegenheid

Werknemers van FBTO Zorg en De Friesland Zorgverzekeraar (DFZ) maken zich grote zorgen om de toekomstige werkgelegenheid in Leeuwarden. Dit staat in een brief die zij samen met vakbonden FNV Finance, CNV Vakmensen en De Unie hebben gestuurd aan de raad van bestuur van Achmea, dat overigens ontkent werk weg te willen halen uit Leeuwarden.

Volgens FNV wil moederbedrijf Achmea kosten besparen en werkzaamheden met betrekking tot zorg en zorgkantoren "naar alle waarschijnlijkheid centraliseren in het zuiden van het land". Dit zou betekenen dat de vestiging in Zwolle gaat sluiten en de werknemers maken zich zorgen over de werkgelegenheid in Leeuwarden. Bonden en werknemers zijn bang dat over enkele jaren slechts een "administratieve fabriek" overblijft van wat eens FBTO Zorg en DFZ waren.

Ze pleiten voor behoud van kwaliteit en aanbod van werk in Leeuwarden. In hun brief roepen de werknemers van FBTO Zorg en DFZ de raad van bestuur van Achmea op om de ideeën die zij hebben serieus te beoordelen en gezamenlijk verder uit te werken. Ze willen dat er "nieuwe en betere banen komen, zodat de werkgelegenheid in het Noorden toekomstbestendig blijft."

Feitelijke onjuistheden

Een woordvoerder van Achmea ontkent dat het bedrijf de werkzaamheden wil centraliseren in het zuiden van het land. Volgens hem staan er wel meer feitelijke onjuistheden in de brief, maar: "wij reageren echter inhoudelijk niet via de media, maar zullen de bonden rechtstreeks antwoorden". Achmea heeft begin mei bekendgemaakt de activiteiten te gaan concentreren in vijf kernlocaties. Volgens de woordvoerder is Leeuwarden één van die vijf kernlocaties.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top