Vastgoed

Nieuwbouw voor vreemdeling met psychische problemen

Het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in Balkbrug bouwt een onderkomen voor vreemdelingen met ernstige psychische problemen. Het gaat om mensen die vanwege hun problemen niet in de reguliere vreemdelingenbewaring op Schiphol en Rotterdam kunnen verblijven.

De toekomstige bewoners hebben geen delict gepleegd, maar willen vaak niet meewerken aan terugkeer naar eigen land. Binnen Veldzicht krijgen ze extra zorg en veel mogelijk bewegingsvrijheid waarbij gelet wordt op de orde en veiligheid, vertelt communicatieadviseur René Hut van Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht. "Het is een zware doelgroep."

De nieuwbouw bestaat uit kamers voor maximaal zes patiënten en een leefruimte met keuken. Ook komen er spreek- en werkkamers en een comfortroom in het nieuwe pand. Hier kunnen patiënten in een prikkelarme omgeving tot rust komen. Verder krijgt Veldzicht de beschikking over zogeheten EBK’s, extra beveiligde kamers. Die zijn tevens voor andere doelgroepen te gebruiken.

Prefab

Er is gekozen voor geprefabriceerde, mobiele gebouwen, omdat deze vorm van bouwen veel sneller gaat dan permanente nieuwbouw. Het is de bedoeling dat de eerste bewoners begin september hun intrek nemen in het nieuwe gebouw, aldus lokale media.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top