Finance

Jeroen Bosch wil miljoen besparen met kortere ligduur

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch neemt maatregelen om de opnameduur van patiënten te verkorten. Dit moet een besparing van 1,1 miljoen euro opleveren.

Patiënten liggen soms langer in het JBZ dan nodig is, schrijft het ziekenhuis. Ze wachten bijvoorbeeld op een onderzoek of op zorg die na ontslag buiten het ziekenhuis geregeld moet worden. Het JBZ onderzoekt of het mogelijk is om radiologische onderzoeken en revalidatie binnen 24 uur te plannen. Ook werkt het ziekenhuis samen met vvt-organisaties in de regio aan een snellere terugkeer van patiënten naar de thuissituatie.

Dure bedden

De maatregelen moeten ervoor zorgen dat patiënten straks korter in het ziekenhuis liggen. Hierdoor heeft het JBZ straks 26 'dure en inefficiënte' bedden over. Die gaan de deur uit, aldus het ziekenhuis. De bedden staan op een verpleegafdeling waar momenteel patiënten interne geneeskunde, longgeneeskunde en neurologie liggen. Deze patiënten kunnen straks op hun 'moederafdeling' terecht.

Uiterlijk in maart 2018 gaat de verpleegafdeling dicht. De verwachte besparing van 1,1 miljoen euro moet bijdragen aan de gezonde financiële positie van het ziekenhuis, aldus het JBZ.

Vorig jaar sloot het JBZ ook een afdeling. Deze afdeling is nu in gebruik door ouderenorganisatie Van Neynsel die daar geriatrische revalidatie en eerstelijns verblijf biedt. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top