HRM

Zorg smeekt ontslagen werknemers terug te komen

Noord-Brabantse zorgorganisaties gaan mensen die de afgelopen jaren zijn ontslagen als gevolg van bezuinigingen aanschrijven met het verzoek om terug te keren. Dit onder het motto 'De zorg heeft u weer nodig', zo meldt het Algemeen Dagblad (AD).

Dit initiatief om personeelstekorten aan te pakken, komt van Transvorm, een samenwerkingsverband van werkgevers in de sector zorg en welzijn in Noord-Brabant. In de provincie staan 1100 zorgvacatures open.

Landelijk verwacht het UWV dat er dit jaar 105 duizend vacatures zullen zijn, 10 duizend meer dan in 2016. Daar staat tegenover dat 70 duizend mensen de afgelopen jaren hun baan in de zorg verloren. Zorgorganisatie beschikken nog over hun  namen en adressen en hebben dus besloten om hen aan te schrijven.

Vluchtelingen

De zorgwerkgevers in Noord-Brabant gaan daarnaast vluchtelingen en mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking actief benaderen. Dat gebeurt via Vluchtelingenwerk, uitkeringsinstantie UWV en gemeenten.

In oktober begint een landelijke campagne om mensen over te halen om (opnieuw) voor de zorg te kiezen, aldus het AD.   

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jeroen van den Oever

7 augustus 2017

De ontslagrondes in de afgelopen jaren betroffen over het algemeen indirect personeel en personeel voor huishoudelijke zorg. Benieuwd wat het directe effect is op de grote behoefte aan gediplomeerde verzorgers en verpleegkundigen......?

Top