Vastgoed

Zorggroep Sirjon verkoopt woonlocatie Bethesda

Zorggroep Sirjon heeft woonzorgvoorziening Bethesda in Den Dolder verkocht aan projectontwikkelaar Schavast. Dit maakt de weg vrij voor de geplande nieuwbouw in Barneveld.

Zorggroep Sirjon is een aanbieder van gehandicaptenzorg en ouderenzorg voor reformatorisch Nederland. In Bethesda wordt intensieve zorg en verblijf met behandeling geleverd aan 24 clienten. Schavast is van plan de huidige functie van de locatie deels te behouden en deels te herontwikkelen, zo meldt het Instituut voor Vastgoed en Duurzaamheid (IVVD).

Nieuwbouw bij Elim

Voor Sirjon maakt de verkoop de weg vrij om voor de bewoners van Besthesda nieuw te bouwen in Barneveld. Bij de start van de Siloah-locatie Bethesda in 2010 was al duidelijk dat Den Dolder een tijdelijke locatie zou zijn. Barneveld kwam in beeld als toekomstige woonplaats voor bewoners van Bethesda. In eerste instantie werd besloten om de cliënten te laten intrekken bij Elim in Barneveld. Vervolgens is het besluit genomen om op het terrein van Elim nieuwbouw te realiseren.

"Momenteel wordt het bouwproject aanbesteed, na de zomer hopen we te starten met nieuwbouw", aldus Ad Plomp, voorzitter van de raad van bestuur van Zorggroep Sirjon, in de nieuwsbrief van het bedrijf. 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top