ACTUEEL

Dottervergunning ziekenhuis Goes aan zijden draadje

Minister Ab Klink van VWS overweegt het Admiraal de Ruyterziekenhuis in Goes geen vergunning te geven voor een dottercentrum. Dat blijkt uit antwoorden van Klink op vragen van de CDA-Kamerleden Ad Koppejan en Janneke Schermers, schrijft BN/DeStem.

Kwaliteit door kwantiteit

Klink vindt dat een dottercentrum niet alleen goed bereikbaar moet zijn, maar ook voldoende operaties moet verrichten om de kwaliteit van de zorg op peil te kunnen houden. En die operaties blijken nu juist niet zo talrijk te zijn.

Eén Zeeuws dottercentrum lijkt illusie

De Tweede Kamerfractie van het CDA stelde in december dat er in Zeeland één dottercentrum moet komen. Het CDA vroeg Klink vorige maand er inderdaad een vergunning voor het oprichten van een dottercentrum, op voorwaarde van samenwerking, is afgegeven aan ZorgSaam Ziekenhuis in Terneuzen. Oosterschelde Ziekenhuizen in Goes heeft bouwplannen voor een eigen dottercentrum en wil niet samenwerken met het ziekenhuis in Terneuzen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top