Vastgoed

Hans Becker opent woonzorglocatie in Rozenburg

Hans Becker, oud-bestuursvoorzitter van Humanitas, heeft een woonzorglocatie voor ouderen geopend in Rozenburg. De eerste bewoners hebben hun intrek genomen in Residence Roosenburch in de eerste week van augustus.

In augustus 2016 hebben Hans Becker, zijn zus Inez van den Dobbelsteen en goede vriend Dick Slingerland het pand in Rozenburg gekocht en vervolgens verbouwd. Het gebouw bestaat uit 18 eenkamerappartementen, 22 tweekamerappartementen, twee zitkamers en een huisrestaurant waar bewoners tegen betaling kunnen eten. De zorg wordt betrokken van aanbieder DirectZorg uit Brielle, die ook de nachtcalamiteiten verzorgd.

Becker zegt tegen RTV Rijnmond dat er in de ouderenzorg teveel wordt geluisterd naar de overheid, die vooral bezig is met medische en hygiënische regels. "Natuurlijk zijn regels belangrijk, maar ik vind dat je beter aandacht en geld kunt besteden aan het levensgeluk van de bewoners. Die ouderdomskwalen gaan toch niet meer over. Je kunt beter zorgen dat er afleiding is."

Residence Roosenburch herbergt een herinneringsmuseum. Hier staan spullen van vroeger waardoor bewoners aan de praat raken, wat volgens Becker bijdraagt aan hun welbevinden. Inez van den Dobbelsteen runt het museum. Dick Slingerland regelt de financiën van Residence Roosenburch.

Autoriteit

Becker is directeur-bestuurder van Residence Roosenburch. Hij was jarenlang bestuursvoorzitter van Humanitas en ging daar in 2010 weg. Becker ((inmiddels 76) heeft sindsdien niet stilgezeten. Hij staat bekend als een autoriteit op het gebied van vernieuwingen in de zorg en wordt beschouwd als internationaal expert op geluksgerichte zorg.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Barbara de Kort

8 augustus 2017

vraag

Top