ACTUEEL

Zeeland opent inloophuis voor jongeren met psychische klachten

In de Zeeuwse gemeente Goes komt een inloophuis waar jongeren met psychische klachten uit de provincie gratis en zonder verwijzing terechtkunnen voor hulp. Het initiatief is overgewaaid uit België, waar deze inloophuizen een belangrijke bijdrage leveren aan het vroegtijdig helpen van jongeren en het terugdringen van wachtlijsten binnen de jeugd-ggz.

Dat vertelt wethouder Hans de Kunder van buurgemeente Reimerswaal in de lokale krant de Bevelandse Bode. 

In het inloophuis bieden professionele zorgverleners op vrijwillige basis laagdrempelige, indicatievrije en therapeutische ondersteuning. Jongeren van twaalf tot twintig jaar kunnen er binnenlopen met vragen over bijvoorbeeld traumaverwerking, angstklachten of agressiebeheersing.

Preventief

Het streven is om binnen maximaal een week hulp te bieden via individuele therapeutische begeleiding, groepstherapie of een pedagogisch programma. Indien nodig schakelt de professional zwaardere zorg in. De Kunder: "We willen proberen zorg zoveel mogelijk aan de voorkant, preventief, te bieden om de noodzaak voor het verlenen van complexere, duurdere zorg te voorkomen."

De proef met het inloophuis loopt een jaar en wordt daarna geëvalueerd. Als blijkt dat jongeren sneller worden geholpen en de zorgkosten omlaag gaan, komt er mogelijk ook een inloophuis in Reimerswaal, aldus De Kunder in de lokale krant.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top