ACTUEEL

Kort geding NFK tegen KWF gaat door

Een mediationtraject om KWF Kankerbestrijding en NFK op één lijn te krijgen over het platform kanker.nl heeft niet tot overeenstemming geleid. De partijen staan binnenkort tegenover elkaar in een kort geding.

In april bleek dat NFK vindt dat KWF zich onrechtmatig het platform Kanker.nl heeft toegeëigend door er een zelfstandige Stichting KankerNL van te maken. Hierdoor kunnen de patiëntenorganisaties volgens NFK niet meer over hun eigen voorlichtingsmateriaal beschikken en is de informatievoorziening voor kankerpatiënten versnipperd. "Dat was niet het doel waarvoor drie organisaties, KWF Kankerbestrijding, NFK en IKNL, in 2012 hun krachten hebben gebundeld om te komen tot één informatieplatform voor kankerpatiënten."

Om KWF ertoe te bewegen het besluit terug te draaien, besloot NFK dan ook een kort geding aan te spannen tegen KWF en Kanker.nl. Na een gesprek besloten de twee organisaties een mediationtraject te starten. Het kort geding werd tot nader uitgesteld. Naar nu blijkt, heeft de mediator de partijen niet nader tot elkaar gebracht. Op 7 september dient alsnog het kort geding.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Cees Smit

11 augustus 2017

Toch een weinig vrolijke situatie: patientenorganisaties en gezondheidsfondsen die zich al vechtend een weg banen door de wereld van de gezondheidszorg. Omdat dit niet de enige ruzie is in de wereld van de fondsen, wordt het misschien eens tijd voor een stevig mediation gesprek tussen de patientenbeweging en de fondsen onder leiding van Gerdi Verbeet om de beide partijen die dingen te laten doen wat ze voor in het leven geroepen zijn.

Cees Smit

Top