ACTUEEL

Verscherpt toezicht verpleeghuis Pniël opgeheven

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op het Rotterdamse verpleeghuis Pniël opgeheven. Er zijn geen structurele tekortkomingen meer in de zorg.

In augustus vorig jaar stelde de IGZ het verpleeghuis onder verscherpt toezicht. In juni werd het toezicht met twee maanden verlengd. De zorginstelling had volgens de inspectie onvoldoende verbeteringen doorgevoerd. Zo moesten de dossiers duidelijker zijn over inspraak, wensen en behoeften van de cliënten en moesten medewerkers meer tijd krijgen om daar voldoende aandacht aan te kunnen geven. Ook moeten ze meer tijd kunnen besteden aan bijvoorbeeld begeleiding.

De afgelopen periode heeft het verpleeghuis gewerkt aan verbeteringen van de zorg, waardoor Pniël nu helemaal of grotendeels aan de normen voor goede zorg voldoet. Medewerkers krijgen voldoende ondersteuning om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Ook worden cliënten en cliëntvertegenwoordigers betrokken bij de kwaliteitsverbetering, aldus IGZ

Verbeterslagen

Bestuurder Hendrik Jan van den Berg van de Lelie zorggroep, waar Pniël onder valt, noemt het besluit van de Inspectie een belangrijk moment voor Lelie zorggroep. "Doordat we op alle locaties de verbeterslagen hebben doorgevoerd en de huidige verbeteringen ook op Pniël hebben gerealiseerd, heeft de IGZ haar vertrouwen uitgesproken in onze aanpak en eigen verbeterkracht. De kwaliteit van zorg is de afgelopen periode ook op andere locaties getoetst door de IGZ. In de breedte van Lelie zorggroep zijn verbeteringen zichtbaar geworden."

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top