Finance

Refaja vraag Menzis budget te vergroten

Het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal en zorgverzekeraar Menzis overleggen over een verhoging van het jaarlijks budget van het ziekenhuis. Verhoogt Menzis het budget niet, dan kan het ziekenhuis onvoldoende investeren in huisvesting. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Verhoudingen

Directeur Guus Bruins liet tijdens zijn nieuwjaarstoespraak woensdag weten dat het Refaja ziekenhuis verhoudingsgewijs een geringer budget krijgt dan andere ziekenhuizen in het Noorden. Het jaarlijks budget van ongeveer vijftig miljoen euro stijgt trendmatig, maar is niet voldoende, aldus Bruins.

Productiviteit

Met het budget kan het ziekenhuis maar net rond komen. Bruins in het Dagblad van het Noorden: “Maar daar moeten de medewerkers flink voor 'zweten'. Hun productiviteit is de afgelopen vier jaar met ruim twaalf procent gestegen. Ze werken keihard maar eens houdt het op. We kunnen met dit budget ook nauwelijks winst maken. Over 2008 hebben we maar anderhalve ton overgehouden.”

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top