ACTUEEL

Vader overleden Sharleyne wil jeugdzorg onder ede horen

De vader van het meisje dat in 2015 om het leven kwam na een val van een flat in Hoogeveen wil alle betrokken jeugdzorgmedewerkers onder ede laten horen. Hij wil erachter komen of de medewerkers verwijtbaar hebben gehandeld. Dat meldt het AD.

De achtjarige Sharleyne werd midden in een juninacht dood gevonden onderaan een flat in Hoogeveen. Ze woonde op de tiende verdieping samen met haar moeder, verdachte in de zaak. Het gezin was al een tijd in beeld bij jeugdzorg. Zo waren in 2012 bij politie en jeugdzorg meerdere meldingen bekend van verwaarlozing en huiselijk geweld in de ouderlijke woning. Sébas Diekstra, advocaat van de vader van het overleden meisje, noemt het "onverklaarbaar" dat de instanties niet hebben ingegrepen.

Fouten

De inspecties Jeugdzorg, Gezondheidszorg, Veiligheid en Justitie concludeerden vorig jaar in een onderzoeksrapport dat er grote fouten zijn gemaakt door de hulpverleners rond Sharleyne. Ze bekommerden zich nauwelijks om het kind, stellen de onderzoekers, ondanks jarenlange meldingen over verwaarlozing, huiselijk geweld en drankmisbruik door de moeder.

Verantwoordelijk burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen meent echter dat betrokken jeugdzorgmedewerkers niet hebben gefaald, zo meldt het AD. "Dat wat we deden, was op zich goed en met de beste intenties, maar het was niet genoeg."

Onder ede

Diekstra wil nu namens de vader van Sharleyne de betrokken zorgmedewerkers onder ede horen om erachter te komen of hen iets valt te verwijten in deze zaak. "Als juist in deze bizarre zaak de conclusie is dat de instanties niet verwijtbaar hebben gehandeld, in welke zaak dan wel? Dit falen kan niet zonder gevolgen blijven."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top