ACTUEEL

Thebe opent innovatiecentrum in Goirle

De Brabantse zorgorganisatie Thebe opent begin 2018 een Zorg Innovatie Centrum (ZIC) in woonzorgcentrum Elisabeth in Goirle. Doel van het centrum is om de ouderenzorg naar een hoger niveau te tillen, aldus de zorgorganisatie.

Thebe zet het centrum op in samenwerking met studenten van Fontys Hogeschool en ROC Midden-Brabant. Het ZIC gaat zich richten op onderzoek en innovatie ter verbetering van de zorg voor cliënten van  Thebe. De initiatiefnemers zijn van plan de opgedane kennis en ervaring actief te delen met andere afdelingen, locaties en teams binnen de organisatie.

Succes

Bij andere organisaties zijn dergelijke innovatiecentra al een succes gebleken, schrijft Thebe. "Studenten en medewerkers ervaren het als een vruchtbare leer- en werkomgeving waar naast de reguliere zorg tijd is voor onderzoeken, projecten en verbeterplannen. Ook cliënten vinden het een prettige omgeving, omdat er is meer tijd en aandacht voor hen."

Thebe is een zorg- en dienstverleningsorganisatie voor inwoners van Midden- en West-Brabant. Woonzorgcentrum Elisabeth biedt ondersteuning bij lichamelijke aandoeningen en dementie. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top