Tech

Spaarne biedt patiënten digitale behandelcoach

Het Spaarne Gasthuis heeft de 'Spaarne Behandelcoach app' geïntroduceerd voor patiënten die een knie- of heupvervanging moeten ondergaan. De app geeft een overzicht van alle ziekenhuisafspraken, uitgebreide informatie over het zorgtraject en handige hulpmiddelen om goed voorbereid de behandeling te doorlopen.

De 'Spaarne Behandelcoach app' is een initiatief van het Spaarne Gasthuis en Zilveren Kruis. Met de app wil het ziekenhuis patiënten, die worden overspoeld met informatie tijdens hun behandeling, zoveel mogelijk ontzorgen. De app is een pilot van maximaal een half jaar.

Orthopeed Bernard Schutte van het Spaarne Gasthuis: "Als je de diagnose voor een nieuwe heup of knie krijgt, komt er veel op je af. Er vinden verschillende onderzoeken plaats ter voorbereiding op de operatie. Er moeten formulieren ingevuld worden en je krijgt veel informatie over de ingreep en het revalidatieproces. Begrijpelijk dat onze patiënten dat best ingewikkeld vinden. De app is een oplossing die onze zorgverlening goed aanvult."

Sneller herstel

Uit gesprekken met patiënten is volgens het Spaarne gebleken dat er behoefte is om informatie te ontvangen op een relevant moment. De app ondersteunt hierbij. De app herinnert de patiënt aan afspraken en geeft relevante informatie gedurende het behandeltraject. Ook geeft het bijvoorbeeld de patiënt voorafgaand aan de operatie fysiotherapie-oefeningen voor een sneller herstel. De app is volgens het ziekenhuis gratis en is veilig in gebruik, de privacy is goed gewaarborgd.

Marlies van Voorthuizen van Zilveren Kruis noemt de samenwerking met het Spaarne Gasthuis een unieke e-health oplossing voor patiënten. “Met hulp van de app gaan onze verzekerden nog beter voorbereid naar de arts en krijgen ze meer grip op hun behandeltraject. En daar is iedereen bij gebaat; zowel de patiënt als het ziekenhuis".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top