ACTUEEL

Meander doet overdracht voortaan aan het bed

De verpleegkundige overdracht gebeurt in het Meander Medisch Centrum voortaan bij de patiënt op de kamer. De overdracht aan het bed moet patiënten meer inbreng geven tijdens hun opname, aldus de Amersfoortse zorginstelling.

De nieuwe werkwijze is mogelijk doordat patiënten in het Meander op éénpersoonskamers worden verpleegd. Daarmee is volgens het ziekenhuis de privacy verzekerd. Ook de komst van verrijdbare computers was een belangrijke voorwaarde. Hiermee kunnen de verpleegkundigen op elk moment de actuele informatie in het patiëntendossier inzien en deze ter plekke aanvullen.

Voor de patiënt biedt de overdracht aan het bed verschillende voordelen, schrijft het Meander. De patiënt ziet wie de verpleegkundige dienst overneemt, hoort welke informatie over zijn situatie wordt overgedragen en kan hieraan zelf ook informatie toevoegen. Vragen kunnen direct worden gesteld en beantwoord. Dit geeft de patiënt meer grip op zijn situatie en vergroot de betrokkenheid bij de verpleging, aldus het ziekenhuis. 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wulf van Loenen

15 augustus 2017

Goed dat het Meander MC de overdracht nu bij de hoofdrolspeler (de patiënt) gaat doen. Uit eigen ondervinding weet ik dat er bij overdrachten en patiëntbesprekingen in achterkamertjes veel gemist wordt.

Top