ACTUEEL

WUR onderzoekt effect maaltijden op welzijn ouderen

Wat levert het verbeteren van de maaltijdbeleving op voor de gezondheid van de cliënt en voor de portemonnee van de zorginstelling? Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) doet samen met Phliss onderzoek hiernaar in opdracht van het ministerie van LNV. Dit meldt Foodholland.nl.

Beleving van maaltijd

Wageningen UR Food & Biobased Research en Phliss, een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van 'eten en drinken' en de beleving daarvan, onderzoeken ook de effecten van een goede maaltijd op het medicijngebruik van de cliënten.

Gezondheid en kosten

Behalve het eetgedrag wordt ook de beleving daarvan in kaart gebracht en de mate van zorgvraag. Vervolgens kijken de onderzoekers hoe de gezondheid van cliënten verbeterd kan worden en of dit de organisatie extra geld kost of juist een besparing oplevert. Gekeken wordt naar bijvoedingen, hulpvragen, medicijngebruik en de daarbij behorende kosten.

Biologische producten en sfeer

Marchel Gorselink, Business Development Manager, Wageningen UR zegt de maaltijdbeleving in zorginstellingen voor ouderen te gaan verbeteren. "We doen dit door biologische producten te gebruiken, waarbij er aandacht is voor de sfeer rondom de maaltijd."

Resultaten en advies

De eerste resultaten van het project worden in juni 2010 verwacht. Vervolgens krijgt het  management van zorginstellingen ondersteuning en advies over het te voeren beleid.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top