ACTUEEL

AVL opnieuw erkend als Comprehensive Cancer Center

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) is als enige ziekenhuis in Nederland opnieuw erkend als Comprehensive Cancer Center door de Europese Organisatie van Kanker Instituten (OECI). Het kwaliteitskeurmerk is vijf jaar geldig en houdt in dat het ziekenhuis oncologische zorg, onderwijs en research samenhangend en op hoog niveau aanbiedt.

Om het kwaliteitskeurmerk uitgereikt te krijgen moet een zware accreditatieprocedure gevolgd worden bij de OECI. Volgens OECI is het AVL in Amsterm een wereldleider als Comprehensive Cancer Center met een sterke expertise in basale en translationele kankerwetenschappen.

De internationale accreditatie is volgens het AVL vergelijkbaar met procedures zoals NIAZ of HKZ, maar is specifiek gericht op oncologische research en ziekenhuiszorg en differentieert met onder andere de kwalificatie Comprehensive Cancer Center naar Amerikaans model. De gehele procedure heeft ongeveer een jaar in beslag genomen. De unieke combinatie van zorg en onderzoek binnen één instituut maakt voor kankerpatiënten het verschil, stelt het AVL.

Internationaal erkend

Het AVL levert als internationaal erkend Comprehensive Cancer Centre een significante bijdrage aan het oplossen van het kankerprobleem in de 21e eeuw. Hiertoe wordt op internationaal topniveau, wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd op een breed gebied, en wordt het hele scala aan zorg (screening, diagnostiek, behandeling) geleverd voor kankerpatiënten.

Emile Voest, medisch directeur van het AVL: "Wij werken hard aan een toekomst waarin kanker geen bedreiging meer is. Dat doen we op een manier waarbij patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek nauw met elkaar verbonden zijn. Dan is het fijn dat onafhankelijke buitenlandse experts aangeven dat we tot de top behoren en we opnieuw dit kwaliteitskeurmerk krijgen als erkenning voor het werk dat we als Antoni van Leeuwenhoek doen voor onze patiënten. Zonder de tomeloze inzet van onze medewerkers was dit niet gelukt, alle eer aan hen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top