ACTUEEL

‘Hulpverlening bij anorexia faalt’

De hulpverlening bij de aanpak van anorexia-patiënten blijft falen. Dat laat Jessica Villerius zien in haar documentaire ‘Vel over Probleem’. De documentaire is geen aanklacht tegen hulpverleners, maar tegen het systeem.

Villerius volgt anorexia-patiënten

De documentaire van woensdag 13 januari 2010 is een vervolg op de documentaire van 15 juli 2009. Twee van de negen meisjes uit de eerste documentaire zijn na de uitzending bijna overleden. Eén meisje door ondervoeding en het tweede meisje door een poging tot zelfmoord. Met slechts één van de negen meisjes gaat het relatief goed. Villerius laat zien hoe klinieken patiënten aan hun lot overlaten nadat zij de kliniek hebben verlaten.

‘Nul op het rekest’

Jessica Villerius zegt op de site van Vel over Probleem: “Na het maken van de film was ik wel even klaar met het thema anorexia. Ook omdat ik er zelf aan heb geleden, wilde ik het achter me laten. Maar die meiden kon ik niet loslaten. Ze kregen steeds nul op het rekest van de hulpverleners. Eén meisje heb ik naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat ze een hartslag had van een comapatiënt. Ze moest per direct aan de sondevoeding en de artsen vertelden dat als we een paar uur later waren geweest ze weinig meer hadden kunnen doen. Ik vind het schandalig dat zo’n meisje door de kliniek waar ze heeft gezeten niet in de gaten werd gehouden.”

Uitzending bekijken

Bekijk de documentaire Vel over Probleem. U heeft hiervoor Microsoft Silverlight nodig. Het fragment is ook direct te benaderen via de site van de KRO.

Get Microsoft Silverlight

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top