HRM

'Ggz-instellingen in Flevoland kampen met personeelstekort'

Ggz-instellingen in Flevoland moeten veel moeite doen om vacatures vervuld te krijgen. Dit zegt Frits Liefferink, directeur bedrijfsvoering bij GGz Centraal, tegen Omroep Flevoland.

Door het personeelstekort kan voor specialistische behandelingen een langere wachttijd ontstaan, volgens Liefferink. Voor de behandeling van trauma of van persoonlijkheidsstoornissen kan de wachttijd oplopen tot vier maanden. Liefferink noemt dit bij Omroep Flevoland "ongelooflijk vervelend". "Voor spoedvragen zijn we 24 uur beschikbaar, maar als de zorg even kan wachten dan kan het soms wat langer duren."

Volgens Liefferink is het probleem te wijten aan meerdere oorzaken. Zo zouden er in Nederland te weinig opleidingsplekken zijn voor ggz-personeel. Bovendien werken volgens hem hoogopgeleide professionals liever in de grote steden dan in bijvoorbeeld Lelystad.

Netwerken

GGz Centraal heeft momenteel werk voor zo'n vijftien fte. Omdat het nauwelijks lukt om gespecialiseerde werknemers te werven via personeelsadvertenties, zoekt de ggz-aanbieder vooral in de eigen netwerken. Werknemers krijgen een beloning als ze nieuwe collega's weten te vinden. Daarnaast probeert de organisatie zich te onderscheiden door een goed opleidingsklimaat te bieden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top