ACTUEEL

De Zorggroep benoemt interim-bestuursvoorzitter

De raad van toezicht (rvt) van De Zorggroep heeft Wim Corsten benoemd als interim-bestuursvoorzitter voor een periode van maximaal negen maanden. Corsten neemt de plaats in van Wouter van Soest, die per 1 oktober aan de slag gaat als directeur van ActiZ.

Corsten (67) heeft meer dan dertig jaar bestuurlijke ervaring in de zorgsector. De laatste elf jaar van zijn bestuurlijke loopbaan was hij voorzitter van de raad van bestuur van zorgorganisatie Thebe. De afgelopen vijf jaar werkte Corsten aan adviesopdrachten in de zorg en bekleedde hij toezichthoudende functies. Hij was onder meer voorzitter van de raad van toezicht van GGZ Oost-Brabant.

Topstructuur

De interim-bestuursvoorzitter gaat per 1 september parttime aan de slag bij de Noord- en Midden-Limburgse zorginstelling en zal de functie naar verwachting zes tot negen maanden vervullen. In die periode moet duidelijk worden hoe de nieuwe topstructuur van De Zorggroep eruit gaat zien. Daarna kan een nieuwe raad van bestuur benoemd worden, schrijft de zorgorganisatie. De rvt gebruikt deze periode ook om zich te beraden over een vaste opvolger van Van Soest.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top