HRM

Geen gedwongen ontslagen bij de KwadrantGroep

Bij de KwadrantGroep in Drachten vallen geen gedwongen ontslagen. Ook komt er meer geld beschikbaar voor de zorg en gaat de zorgorganisatie in gesprek met medewerkers die meer willen werken. Dat hebben de KwadrantGroep en FNV donderdag met elkaar afgesproken.

"Bij de KwadrantGroep is geen sprake van zorgmedewerkers die gedwongen ontslagen worden", schrijft de zorginstelling in een persbericht. "Dit geldt ook voor helpenden. Ook gaat de KwadrantGroep zorgmedewerkers na een positieve evaluatie in vaste dienst nemen en wordt met zorgmedewerkers die dat willen het gesprek aangegaan over uitbreiding van hun contracturen."

Petitie

Aanleiding voor het overleg was de petitie met eisen die FNV op 18 juli namens een aantal medewerkers aan de KwadrantGroep overhandigde. Eén van de eisen uit de petitie was dat er geen zorgmedewerkers met gedwongen ontslag gaan. Ook eisten de medewerkers contractuitbreiding voor collega’s die dat willen en meer tijd om aandacht aan hun bewoners en cliënten te kunnen besteden. Zo'n 750 medewerkers tekenden de petitie.

Roelof Jonkers, voorzitter van de raad van bestuur van de KwadrantGroep, spreekt van een "goed overleg" en is positief over de afspraken die met de FNV gemaakt zijn. Maar hij benadrukt ook dat de zorgorganisatie voor uitdagingen staat. "We hebben als zorgorganisatie te maken met maatschappelijke veranderingen als het steeds langer thuis blijven wonen van mensen en steeds complexere zorg. We zijn gekort op onze budgetten en moeten meer met minder geld doen. En we hebben te maken met krapte op de arbeidsmarkt. Hoe willen we met elkaar kwalitatief goede en betaalbare zorg leveren? Dat is een uitdaging voor de KwadrantGroep en tegelijk een maatschappelijke uitdaging."

Acties

Volgens FNV hebben de acties van de afgelopen weken ervoor gezorgd dat er donderdagdonderdag een gesprek kon plaatsvinden tussen medewerkers van De Kwadrantgroep en de raad van bestuur van de organisatie. Zo gingen medewerkers op 15 augustus met een 'Tour voor meer collega’s, tijd en waardering' in een bus langs verschillende locaties van de zorginstelling.

"De zorgmedewerkers lopen op hun tandvlees", stelde Maureen van der Pligt van FNV Zorg & Welzijn woensdag. "Onze leden willen dat hun werkgever zijn verantwoordelijkheid neemt. En dat kan, want De Kwadrantgroep is een financieel gezonde organisatie. De medewerkers willen weer de tijd hebben om goede kwalitatieve zorg aan hun bewoners en cliënten te geven. Door de hoge werkdruk en ongezonde roosters lukt dat nu niet. En dat is voor helemaal niemand goed."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top