ACTUEEL

Burgemeester: ‘Lievensberg moet aangifte doen’

Het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom moet aangifte doen van bedreiging en intimidatie. Dat stelt burgemeester Han Polman tegenover Omroep Brabant. Mocht het ziekenhuis geen aangifte doen, dan doet de burgemeester het zelf.

Zinloze reanimatie

Een Marokkaanse familie heeft artsen en verpleegkundigen van het Lievensberg ziekenhuis zo geïntimideerd, dat zij zich genoodzaakt voelden zinloze reanimatiepogingen bij een hartinfarctpatiënte voort te zetten. Het personeel zou geen aangifte durven doen uit angst voor wraakacties van de familie.

‘Geen bedreiging’

De advocaat van de familie Harry Nieland stelt dat er geen sprake is van bedreiging. Nieland vertelt Omroep Brabant: “De elf aanwezige familieleden waren emotioneel en hadden veel verdriet. Dat kan bedreigend overkomen.”

Vragen aan B&W

De lokale VVD heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van berichten in de media.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

15 januari 2010

Als blijkt dat er sprake is van bedreiging, dusdanig dat het verplegend personeel geen aangifte durft te doen, dan hoop en vertrouw ik erop dat het ziekenhuis dit voor hun doet. Als blijkt dat het verhaal is opgeklopt dan moet men ook zo flink zijn dit te nuanceren. Het is van tweeen één. Met onze hulpverlening in Nederland mag niet worden gesold. Het is tijd dat we hier korte metten mee maken.

Anonym

15 januari 2010

Het moet toch niet gekker worden, hoelang accepteren we de Marokkaanse terreur nog.

Anonym

15 januari 2010

De naam van de zorgverlener die aangifte doet komt altijd via het dossier bij de advokaat van de verdachte en zo bij de verdachte en consorten. Geen prettig idee bij dergelijke bedreigingen. Jammer dat een burgemeester daar geen rekening mee houdt

Top