HRM

Saxenburgh Groep wil dat zorgverlener in de regio blijft

Saxenburgh Groep is niet blij met het initiatief van de gemeente Hardenberg en het UWV om zorgverleners te stimuleren in Duitsland op zoek te gaan naar een baan. Er is in de regio volop werk voor mensen in de zorg, zegt de zorgorganisatie.

Vorige week berichtte De Stentor over een bezoek van acht werkzoekenden aan een woonzorgcentrum in het Duitse Emlichheim, op initiatief van de gemeente Hardenberg en het UWV. In de regio Hardenberg in Overijssel zouden weinig vacatures in de zorg zijn, terwijl in de grensgemeente Emlichheim sprake is van een arbeiderstekort. 

Volgens Saxenburgh Groep zijn er wel degelijk zorgvacatures in Hardenberg en omstreken en is het daarom van belang zorgverleners in de regio te houden en zelfs mensen van buiten de regio aan te trekken. De zorgorganisatie spreekt van een  "ongelukkige actie" van de gemeente.

Ook Saxenburgh Groep is op zoek naar nieuw personeel. De organisatie werft momenteel dertig fte aan zorgprofessionals en ondersteuning. Het gaat met name om gespecialiseerd verpleegkundigen, verpleegkundigen ouderenzorg en verzorgenden. "Wegens de toenemende vraag naar met name ouderenzorg is het belangrijk dat wij deze vacatures vervullen", aldus een woordvoerder van de organisatie.

Bezuiniging

De gemeente Hardenberg zegt in een reactie blij te zijn met het signaal dat Saxenburgh Groep op zoek is naar personeel. "Wij waren in de veronderstelling dat de zorginstelling in een omschakelingsfase zat na een bezuinigingsronde en er juist mensen uit moesten. Het is een goed teken dat de vraag naar personeel weer toeneemt", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Saxenburgh Groep en de gemeente gaan met elkaar in gesprek om te kijken hoe vraag en aanbod van zorgpersoneel in de regio beter op elkaar kan aansluiten.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top