ACTUEEL

GGD Utrecht wil gereformeerden stimuleren tot vaccineren

De gemeentebesturen van enkele gemeenten in het oosten van de provincie Utrecht willen dat de vaccinatiegraad hoger wordt. De GGD regio Utrecht gaat maatregelen nemen, schrijft het Algemeen Dagblad (AD).

In de gemeenten Woudenberg, Renswoude, Rhenen en Veenendaal wonen veel bevindelijk gereformeerden, die geloven in de voorzienigheid van God en zich niet laten vaccineren. Ondanks dat de groep maar klein is op de totale bevolking van de provincie Utrecht, is het risico op besmetting met ziektes hoger omdat deze mensen veel contact met elkaar hebben, aldus het AD. Bovendien komen deze gemeenten hiermee onder de norm van de Wereldgezondheidsorganisatie die voorschrijft dat minstens 90 procent van de bevolking gevaccineerd moet zijn tegen bepaalde ziektes.

Op verzoek van de gemeentebesturen gaat de GGD regio Utrecht maatregelen nemen om de vaccinatiegraad te verhogen. De organisatie zet in op betere informatievoorziening en meer gesprekstijd voor twijfelende ouders. Een pasklare aanpak is er niet, volgens de GGD. Druk uitoefenen werkt vaak averechts. De GGD beveelt een regionaal minisymposium aan over het communicatiebeleid, met aandacht voor de dubbelrol van de overheid.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top