ACTUEEL

RIVM neemt publieke vaccinfuncties NVI over

De publieke vaccinfuncties van het Nederlands Vaccin Instituut (NVI) vallen voor eind 2012 onder het vernieuwde RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Dat schrijft minister Ab Klink van VWS aan de Tweede Kamer.

Productie vaccins stopt

Het NVI stopt met het maken van vaccins, dat heeft Klink in februari 2009 al bekend gemaakt. Voor een kleine producent als het NVI wordt het steeds lastiger om tegen een lage prijs een goede kwaliteit te leveren. De productiefaciliteiten en diensten en de ondersteunende functies worden in 2010 voor zover mogelijk verkocht.

Beschikbaarheid vaccins

De functies inkoop, opslag, distributie, onderzoek en ontwikkeling van vaccins blijven publiek en gaan over naar het RIVM. Volgens VWS waarborgt de gebundelde inkoopfunctie en het voorraadbeleid de tijdige beschikbaarheid van vaccins voor bijvoorbeeld het Rijksvaccinatieprogramma en het Nationaal Programma Grieppreventie.

Sociaal plan

De medewerkers gaan mee naar het nieuwe RIVM of een kopende marktpartij.Met de vakbonden zal overleg plaatsvinden over een sociaal plan. Daarnaast komt er een mobiliteitsorganisatie voor beide groepen medewerkers.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top