ACTUEEL

Tuchtcollege berispt voormalig huisarts

Een voormalig huisarts uit Dreumel heeft een berisping opgelegd gekregen door het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Zwolle. Het tuchtcollege verwijt de huisarts ernstig falen in basaal medisch handelen. Dat meldt De Gelderlander.

Overlijden patiënte

De huisarts herkende in 2006 bij een 89-jarige vrouw het ziektebeeld niet. De vrouw had knel gezeten tussen haar rollator en een stoel. De bloeduitstorting die zij daarbij opliep werd een bloedblaar die de huisarts inzwachtelde. Hij schreef antibiotica voor, aldus De Gelderlander. Een aantal weken later heeft de huisarts de vrouw naar de dermatoloog verwezen. Uiteindelijk is zij overleden aan wondroos, uitdroging en een bacteriële infectie.

Falen huisarts

Volgens het tuchtcollege had de huisarts een huisbezoek moeten afleggen toen de dochter van de vrouw alarm sloeg over haar doodzieke moeder. De huisarts weigerde. De zoon van de vrouw, zelf ook huisarts, heeft de betreffende huisarts alsnog gemaand visite af te leggen. Maar ook tijdens deze visite heeft de huisarts gefaald. Hij heeft geen volledig lichamelijk onderzoek verricht, maar alleen naar het been gekeken. De huisarts had bij het zien van het vuurrode been moeten doorverwijzen naar het ziekenhuis.  De arts hield echter vast aan zijn eerdere oordeel: antibiotica. De vrouw is de volgende dag, op verzoek van haar zoon, opgenomen in het ziekenhuis. Kort daarna is zij overleden.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top