ACTUEEL

Rotterdam snoeit in aantal aanbieders jeugdhulp

De jeugdhulp in de regio Rotterdam-Rijnmond gaat op de schop. De gemeenten willen met veel minder organisaties contracten voor onder meer pleegzorg, crisisopvang en hulp thuis afsluiten. Dat meldt het AD.

Nu leveren nog 80 organisaties 800 verschillende vormen van Jeugdhulp in de regio Rotterdam-Rijnmond, los van de contracten die gemeentes zelf hebben. Het plan is dit terug te schroeven tot 13 organisaties, die voor vele miljoenen aan opdrachten krijgen. Dat moet ertoe leiden dat er per gezin één hulpverlener de regie heeft. In het verleden werd regelmatig langs elkaar heen gewerkt, waarbij niet duidelijk was wie verantwoordelijk was, stellen de gemeenten.

Kleine zorgaanbieders vallen af

Volgens de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge is het 'onvermijdelijk, maar niet onoverkomelijk' dat organisaties afvallen. "Het gaat vooral over kleine aanbieders die momenteel weinig kinderen helpen", zegt hij.

Nadat de regio bekend maakte met welke partijen zij in zee gaat – onder meer Horizon, Yulius, Parnassia en Pameijer – hebben verschillende afgevallen zorgaanbieders aangekondigd dat zij een kort geding zullen aanspannen tegen de gemeente, aldus het AD. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top