HRM

FNV: 'Meer loon voor thuiszorgmedewerkers'

Thuiszorgmedewerkers gaan meer verdienen. Hun lonen gaan de komende vijf jaar stapsgewijs omhoog naar het niveau van voor 2007. Dit meldt FNV, maar de Branchevereniging Thuiszorg Nederland (BTN) noemt de bekendmaking "prematuur".

De vakbond en de brancheorganisaties Actiz en BTN hebben afspraken gemaakt over de loonsverhoging, aldus de FNV. Volgens de bond komt daarmee een einde aan het korten op de salarissen van de thuiszorgers.

Bij de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning werd de loonschaal van thuiszorgmedewerkers aangepast en zakten hun salarissen van rond de 13 euro per uur naar circa 10,50 euro per uur. In de cao voor verpleeg- en verzorgingshuizen was al eerder vastgelegd dat dat zou worden gerepareerd. Er is nu een nieuwe loonschaal voor thuiszorgmedewerkers afgesproken, stelt de vakbond.

Prematuur

In een schriftelijke verklaring noemt BTN het bericht van de FNV "prematuur". "Er moet nog veel gebeuren voordat de loonschaal een feit is." Volgens de BTN moeten de achterbannen eerst worden geraadpleegd voordat er een akkoord is. De ledenraadpleging van BTN over de invoering van de nieuwe loonschaal staat gepland voor 13 september aanstaande. "De partijen zich zullen blijven inspannen om de afspraken uit het bestuurlijk akkoord en de arbeidsmarktagenda te effectueren. Dit kan alleen lukken als partijen gezamenlijk optrekken." (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top