ACTUEEL

Ruim 675.000 bij elkaar gefietst voor KWF

Rond 6500 deelnemers aan de Ride for the Roses hebben zondag een bedrag van ruim 675.000 euro bij elkaar gefietst voor KWF Kankerbestrijding. Er waren verschillende routes uitgestippeld in de gemeente Lansingerland en in het Groene Hart van Nederland.

"We hadden ongelooflijk mooi weer. Het was geweldig om door de natuur te fietsen in het Groene Hart", zei een woordvoerder van de organisatie. "Alles is goed gegaan en er zijn geen nare dingen gebeurd."

De opbrengst was beduidend hoger dan vorig jaar, toen met ongeveer hetzelfde aantal fietsers 585.000 euro werd opgehaald. Volgens de woordvoerder komt dit vooral doordat nu veel eerder begonnen is het evenement te promoten via onder meer de sociale media. Ook heeft de gemeente Lansingerland zich intensief ingezet.

Het was de twintigste editie van de Ride for the Roses, een fietstocht in de strijd tegen kanker waaraan iedereen, jong en oud, kan meedoen. Voor iedere deelnemer was er een roos aan de finish. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen. Prominenten uit de sportwereld waren aanwezig, zoals schaatscoryfee Ria Visser en oud-wielrenster Vera Koedooder. Presentator Frits Barend was ook van de partij.

De opbrengst van dit jaar gaat naar onderzoek naar prostaat- en borstkanker. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Feenstra

5 september 2017

Dan mag ook wel vermeld worden dat er afgelopen weekend bijna 6 ton bij elkaar gefietst is door 300 (!) deelnemers onder barre omstandigheden op de Stelvio voor onderzoek naar gepersonaliseerde behandeling o.b.v. DNA bij kanker.

Top