ACTUEEL

Hartstichting steekt 6,6 miljoen in onderzoek

De Hartstichting investeert ruim 6,6 miljoen euro in onderzoek naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten. De onderzoeken moeten leiden tot nieuwe technieken en toepassingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen. Dit moet behandeling mogelijk maken voordat mensen ziek worden of onherstelbare schade aan hun hart oplopen.

De zeven toegekende projecten richten zich op verschillende hart- en vaatziekten, waaronder hartinfarcten en hartritmestoornissen die tot een hartstilstand kunnen leiden. Wetenschappers gaan onder meer onderzoeken of ziekteprocessen, zoals bijvoorbeeld slagaderverkalking, eerder op te sporen zijn door het bloed, foto’s van hart of bloedvaten of patiëntendossiers te analyseren. 

"De onderzoeken moeten leiden tot diagnostische toepassingen zoals bloedtests, risicoscores of scans voor huisartsen en cardiologen", zegt Floris Italianer, directeur van de Hartstichting. "De technieken die artsen op dit moment hebben zijn beperkt, zeker voor vrouwen."

Onderzoeksagenda

De nieuwe investering komt bovenop de 10 miljoen euro die de Hartstichting in 2016 in projecten op het gebied van het eerder herkennen van hart- en vaatziekten stak. Het eerder herkennen van hart- en vaatziekten is één van de prioriteiten van de Hartstichting en onderdeel van haar onderzoeksagenda. Met deze aanpak wil de stichting wetenschappelijke doorbraken realiseren waar de samenleving behoefte aan heeft én die grote impact hebben op het leven van mensen met hart- en vaatproblemen en hun naasten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top