ACTUEEL

Ministerie: wel onderzoek naar Q-koorts in 2007

In 2007 is wel onderzoek gedaan naar het verbeteren van de manier waarop Q-koorts bij mens en dier kan worden vastgesteld. Dat zegt het ministerie van Landbouw zondag in een reactie op een reconstructie van de NOS van de aanpak van de ziekte.

Onderzoeksvoorstel onbeantwoord

Uit  de NOS-reconstructie blijkt dat het Centrum voor Infectieziektenbestrijding (Cib) in 2006 nooit antwoord heeft gekregen van het ministerie op een onderzoeksvoorstel dat het samen met twee andere instanties had ingediend.

Wèl onderzoek

Volgens een woordvoerder kan een brief wel uitgebleven zijn, maar is er begin 2007 wel onderzoek gestart. Een ander onderzoeksvoorstel viel niet in de prijzen bij het ministerie, omdat er goede redenen waren om voorrang te geven aan onderzoek naar de vogelgriep.

Onderzoek aanpak Q-koorts

Een speciale commissie gaat zich binnenkort buigen over de aanpak en bestrijding van de Q-koorts. Voor de zomer moet dit klaar zijn en laat landbouwminister Gerda Verburg de Tweede Kamer weten wat ze ermee gaat doen. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top