ACTUEEL

Wilhelmina Ziekenhuis breidt bestuur uit met vakbondsvrouw

Suzanne Kruizinga treedt per 1 november toe tot de raad van bestuur van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Kruizinga, opgeleid als spoedeisendehulparts, werkt nu nog als bestuurslid bij vakbond CNV Connectief, waar ze de sector Zorg & Welzijn in haar portefeuille heeft.

Samen met de huidige bestuursvoorzitter Boudewijn Ponsioen vormt Kruizinga straks de nieuwe tweehoofdige raad van bestuur, zo maakt het WZA bekend.

Naast haar functie bij CNV Connectief is Kruizinga actief in verschillende andere bestuursfuncties en in toezichthoudende functies, met name bij zorgorganisaties.

De raad van toezicht heeft Kruizinga benoemd na een positief advies van een viertal adviescommissies, bestaande uit een vertegenwoordiging van de cliëntenraad, de medische staf, de ondernemingsraad en verpleegkundige adviesraad en het directieteam van het WZA.

De benoeming van Suzanne Kruizinga betekent een uitbreiding van de raad van bestuur van het WZA. "Het besluit om naast de voorzitter een lid raad van bestuur te benoemen heeft alles te maken met de interne en externe ontwikkelingen in de zorg", zegt voorzitter van de raad van toezicht Eduard Klasen. "De wereld om ons heen wordt steeds complexer. Door de toenemende complexiteit wordt de belasting voor één bestuurslid te zwaar."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top