ACTUEEL

Utrecht breekt met zorgaanbieder na 'zorgelijke signalen'

De gemeente Utrecht heeft het contract met Stichting Zorg Delen (SZD) uit Breukelen verbroken na 'zorgelijke signalen' te hebben ontvangen over de zorgaanbieder. Er zou onder meer sprake zijn van intimidatie door het personeel en de zorg is van onvoldoende kwaliteit.

Dit meldt het AD.           

SZD biedt persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en huishoudelijke hulp aan mensen met een beperking in Stichtse Vecht en Nieuwegein. Cliënten van de stichting kopen met hun PGB zorg in.

De gemeente ontving via de Sociale Verzekeringsbank, het buurtteam en de afdeling VTH 'zorgelijke signalen', onder meer dat medewerkers zich intimiderend opstelden, schrijft het AD.

Inspectie

Tijdens inspectiebezoeken in 2014 en 2015 constateerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) al tekortkomingen bij de zorgaanbieder. "SZD heeft de genoemde randvoorwaarden voor veilige en verantwoorde zorg nog onvoldoende beschreven en geïmplementeerd", zo valt in het inspectierapport uit 2016 te lezen.

Er zou onder meer sprake zijn van niet-gekwalificeerd personeel en 'ondoorzichtige geldstromen'. De Belastingdienst doet momenteel onderzoek naar deze geldstromen, aldus het AD.

SZD was vrijdag telefonisch niet bereikbaar voor commentaar. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top